Upravit stránku

Nejprve si ve větší misce připravíme marinádu na kuře. Důkladně smícháme sladkou papriku, římský kmín, mletý koriandr a koření garam masala. Potom přimícháme limetovou šťávu, šalotku, zázvor a chilli papričky. Ve vzniklé marinádě důkladně obalíme nasolená a opepřená kuřecí stehýnka, a pak vmícháme jogurt. Uložíme do lednice a necháme marinovat nejlépe přes noc.

Na přepuštěném másle zprudka orestujeme kuřecí stehýnka, přidáme česnek a zázvor a rajčatový protlak. Orestujeme a důkladně promícháme. Přidáme nakládaná rajčata, limetovou šťávu a třtinový cukr. Kuřecí stehýnka dusíme do změknutí a pak vyjmeme z omáčky. Během dušení, je můžeme občas podlít vodou, ale opravdu jen výjimečně. Ve finále by nám měla po dušení zůstat v rendlíku hustší pasta, kterou zjemníme smetanou, dochutíme solí, cukrem a pepřem. Omáčkou přelitá kuřecí stehýnka servírujeme s basmati rýží.