Upravit stránku

Čtvrtky zelí vyndáme z nálevu, vymačkáme a necháme okapat.

V 375 ml studené vody rozmícháme rýžovou mouku a na mírném ohni pomalu zahříváme až do zhoustnutí. Postupujete podobně, jako když vaříme puding. Po zhoustnutí odstavíme z plotny a necháme vychladit.

Do vychlazené kaše vmícháme chilli flakes, česnek, zázvor, pórek, rybí omáčku a cukr. Přidáme mrkev, bílou ředkev, jarní cibulku a důkladně promícháme.

Vzniklou směsí plníme prostor mezi jednotlivými listy zelí a potřeme i celé čtvrtky, které následně rozložíme do nádoby a zatížíme. Necháme odležet dva dny v pokojové teplotě. Pak uložíme do lednice.

Po dvou až třech dnech můžeme podávat.

V asijské kuchyni se běžně servíruje Kimchi v kusech, takže salát nemusíte krájet ani trhat na menší kousky. Nicméně podoba servírování záleží vždy na vaší fantazii.