Upravit stránku

Rozehřejeme si velkou pánev na mírném plamenu.

Na pánev položíme tortillu, poklademe trhaným kuřecím, rajčatovým salátkem a hojně zasypeme strouhaným sýrem. Dle chuti přidáme chilli salsu a kukuřici. 

Suroviny rozprostřeme po celé ploše tortilly a přiklopíme druhou tortillou. Kontrolujeme spodní tortillu a pečeme ji mírně dozlatova.

Když máme spodní tortillu zlatou, opatrně (za pomoci pokličky nebo talíře) tortillu otočíme a opékáme původně vrchní tortillu. Pro rychlejší rozpuštění sýru můžeme po otočení přiklopit pánev pokličkou. Pečeme dozlatova a dokud se nám nerozpustí sýr.

Hotovou quesadillu vyndáme na prkénko a necháme mírně zchladnout. Následně krájíme na trojúhelníkové kousky (ideálně 8 ks) a podáváme s avokádovým dipem, salátkem a zakysanou smetanou.